Idag ska man använda olika slags fiskedrag beroende på vad man ska fiska samt vilket vatten man ska använda det i. Det finns billiga och dyra varianter, i sportfiske föredrar man den dyra för att den leker bättre i vattnet. Billiga fiskedrag kan ha förmågan att inte ens leka, den är oftast felkonstruerad så att den bara följer efter fiskespöet utan att utföra en viss rörelse så att den liknar en riktig fisk. Men det är aldrig fel att prova, man kan ju alltid reklamera om den inte fungerar som den ska.

Fisketillbehör på resan

Det är alltid viktigt att ha rätt fisketillbehör när man ska fiska. Det kan vara rätt typ av fiskespö eller annan fiskelina. Sportfiskarna föredrar främst en tunn stark lina för att det blir mer sport i det. Samt att de måste använda en viss teknik när de ska dra upp fisken.

Vilken fisk ska du fiska?

Om det är gädda, abborre, torsk, lax, öring eller havsöring så ska man använda olika fiskedrag till olika slags fiske. Det kan även handa att man får ha annan fiskeutrustning på resan. Var väl förberedd, det händer nästan alltid att man glömmer en kniv eller fiskehov när man ska ut på sin fiskeresa. På vintern är det extra viktigt att plocka med sig varma kläder så att man inte fryser om man exempelvis ska pimpelfiska.